Geschiedenis

Er was altijd al die fascinatie voor de natuur. Maar toen ik in mijn directe omgeving met de harde en vaak pijnlijke eindigheid van het leven werd geconfronteerd, ging ik mij interesseren voor alternatieven.

 

De opleiding 'Natuurlijk genezen' van het LOI was leerzaam en dreef mij in de richting van de kruiden. Op de kruidenopleiding bij de Kraayebeekerhof in Driebergen kwam ik in aanraking met de antroposofie en dus met een andere wijze van denken over leven.

 

Het moest zo zijn dat juist in die tijd mijn drukke baan niet tegen de zoveelste reorganisatie bestand bleek. Dat hielp mij, me geheel te richten op de kruidengeneeskunde. Ondertussen was ik achter in 40 en misschien daarom wel erg ongeduldig.

 

Terwijl ik in het eerste jaar van de opleiding bij het 'Kruidenrijk' was, begon ik tegelijk een eigen kruidentuin. Niet gehinderd door praktische kennis groeide dat me al snel boven het hoofd. De tuin in Nederhorst den Berg was erg groot en er stonden ook veel planten die ik eigenlijk niet nodig had, maar ze waren zo mooi! Maar ik moest ook nog zalf, olie en thee en die cursus afmaken. Met veel hulp van vrienden lukte dat. En daarmee kwam ook de waardering van de tevreden gebruikers van mijn producten. Het is steeds weer een klein wonder als je met een betrekkelijk eenvoudig product een groot ongemak verhelpt. Dat had meer en vaker gekund, maar verkopen kost tijd en daar ontbrak het mij aan.

 

In 2004 zijn we naar Zeeuws-Vlaanderen verhuisd en kwamen we in Biervliet terecht. Vol goede moed begon ik daar met het waarmaken van mijn grote wens; een eigen tuin, winkel en theetuin. De droom werd verstoord.... en we zijn nu verhuisd naar Ossenisse.